20
Sep
2018

Militair Museum
Soesterberg, Netherlands

Bezoek ons op Sectra Klantendag 2018!

Zou het niet fijn zijn om als specialist vanuit uw eigen cockpit een integraal overzicht te hebben van uw patiënten? Eén digitale plek waar u de beschikking heeft over oude en nieuwe beelden, waar u toegang heeft tot de voor u relevante diagnostische applicaties, waar u patiënten kunt volgen en eenvoudig onderzoeksresultaten met elkaar kunt vergelijken? Hoeveel tijd en zoekfrustratie gaat dit u besparen?

Zou het niet fijn zijn als u, als IT, op één scherm de volledige status van uw PACS of VNA kunt zien en beheren. Eén cockpit waar u alle operationele IT-activiteiten inzichtelijk hebt, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken tussen zelf doen en uitbesteden? En zodat u, als u kiest voor uitbesteden, uw regierol beter kunt invullen? Hoeveel tijd gaat dit u besparen?

Met de steeds verdergaande integratie van medische beeldsystemen is ‘In Control’ één van onze belangrijkste speerpunten voor de komende jaren. De basis is dat alles om ons heen continu verandert, maar binnen deze constante veranderingen hebben we behoefte aan grip en controle. Controle helpt ons doelen te bereiken en efficiënt ons werk te doen.

Dit is wat wij bedoelen met Sectra ‘In Control’: Applicaties en systemen integreren om te zorgen dat u uw taken goed en efficiënt kunt uitvoeren. Een passende balans tussen innovatie, patiëntveiligheid en workflow optimalisatie. Dit leidt tot rust, overzicht en controle in een wereld die continue verandert.

Het thema van de Sectra Klantendag 2018 is ‘In Control’. Een term die oorspronkelijk voortkomt uit de luchtvaart. In een luchtverkeerstoren is het heel belangrijk om altijd een integraal overzicht te hebben van alle gebeurtenissen: vertrekkende en landende vliegtuigen, vliegtuigen in de wachtrij en vliegtuigen die nog wat verder weg zijn en net hun daling gaan inzetten.

Een passende locatie bij het thema is vliegbasis Soesterberg, ook wel bekend als het Militair Museum. Op 20 september verwelkomen we u graag in Soesterberg en laten we vanuit verschillende invalshoeken zien hoe wij ervoor zorgen dat u met Sectra ‘In Control’ bent en blijft. Samen kijken we naar wat nodig is voor de toekomst.

Registreer u hier om deel te nemen aan de Sectra Klantendag. Bekijk hier ook ons programma en kies vier breakout sessies die u wilt volgen tijdens het middagprogramma.

Programma

09:00–9:30Ontvangst met koffie/thee
09:30–9:45Welkomstwoord en inleiding van het Thema ‘In Control’
– Peter Osinga
09:45–10:25Sectra’s visie en missie in de gezondheidszorg – veertig jaar geleden tot toekomst
– Torbjörn Kronander, CEO van Sectra
10:25–11:00Experts aan het woord over In Control – Deel 1
11:00–11:20Pauze
11:20–12:00Experts aan het woord over In Control – Deel 2
12:00–12:30In Control met Sectra IDS7 en VNA
– Jeroen Dieterman
12:30–13:15Lunch
13:15–14:00Breakoutsessie 1
14:15–15:00Breakoutsessie 2
15:00–15:45Pauze
15:45–16:30Breakoutsessie 3
16:45–17:30Breakoutsessie 4
17:30–17:45Userinfluencer Award
17:45–18:15Afsluitende spreker
18:15–19:30Diner

 

Programma – In Control of your DoseTrack

Dit programma is voor Klinisch Fysici die werken met Sectra DoseTrack.

09:00–9:30Ontvangst met koffie/thee
09:30–9:45Welkomstwoord en inleiding van het Thema ‘In Control’
– Peter Osinga
09:45–10:25Sectra’s visie en missie in de gezondheidszorg – veertig jaar geleden tot toekomst
– Torbjörn Kronander, CEO van Sectra
10:25–11:00Experts aan het woord over In Control – Deel 1
11:00–11:20Pauze
11:20–12:00Experts aan het woord over In Control – Deel 2
12:00–12:30In Control met Sectra IDS7 en VNA
– Jeroen Dieterman
12:30–13:15Lunch
13:15–14:00Hoe is de kwaliteit van uw data en de onderzoeksprotocollen
14:15–15:00Conformiteit controle: Het gebruik van onderzoeksprotocollen en hoe dit zelf te auditen
15:00–15:45Pauze
15:45–16:30New Releases: Whats new in DoseTrack versie 7.1 & 7.3
16:45–17:30Breakoutsessie naar keuze
17:30–17:45Userinfluencer Award
17:45–18:15Spreker (wordt nader bekend gemaakt)
18:15–19:30Diner

 

LET OP: Bent u een Klinisch Fysicus en volgt u het DoseTrack programma dan hoeft u maar één breakoutsessie te kiezen bij het invullen van het registratieformulier.

Breakoutsessies

Kies vier breakoutsessies die u wilt volgen tijdens het middagprogramma. Voer uw opties in op het registratieformulier.

LET OP! Bent u een klinisch Fysicus en volgt u het programma van de Klinisch Fysici dan hoeft u maar één breakoutsessie te kiezen.

  1. Artificial Intelligence (AI) in de praktijk

   In deze breakoutsessie maakt u kennis met een praktische invulling van AI in de dagelijkse praktijk. Samen met Aidence laat Sectra u kennis maken met de integratie van de Aidence Long nodule detectie. U ervaart hoe eenvoudig AI gebruikt kan worden en wat de voordelen kunnen zijn voor de arts.

  2. Serious Gaming door opleiding MBRT Hanzehogeschool Groningen

   Jongeren van nu zijn snel en ongeduldig, leren het liefst door te doen, denken resultaatgericht, zijn sociaal en interactief, visueel ingesteld en zijn mobiel. Deze kenmerken zijn echter niet alleen specifiek voor deze generatie maar typeren ook een maatschappelijke tendens. De opleiding MBRT van de Hanzehogeschool Groningen is in 2015 begonnen met het implementeren van serious gaming als nieuwe onderwijsvorm om studenten beter voor te bereiden op stages en de arbeidsmarkt. ARE YOU READY TO PLAY OUR GAME?

  3. Cardiologie klaar voor de zorg van morgen

   Wat kan Sectra voor de afdeling Cardiologie betekenen? Door de vele eilanden aan informatie is het niet altijd makkelijk voor de Cardioloog om eenvoudig en effectief alle informatie in één overzicht te krijgen. Sectra helpt de Cardioloog door alle diagnostische cardiologie systemen in één centraal open imaging platform samen te brengen. Tijdens deze breakoutsessie focussen we ons op de mogelijkheden die Sectra de afdeling Cardiologie biedt om de zorg van morgen te kunnen bieden.

  4. Brug tussen IT en Specialist

   De digitale transformatie heeft niet alleen betrekking op het bedrijfsleven, maar óók op de zorg. Denk hierbij aan meer variëteit in beelden, documenten en archieven, patiëntenportalen, e-health en videoconsults. Hoe sluit deze transformatie aan op de IT-architectuur? In deze interactieve breakoutsessie wil Erik van Beek, Solution Architect, hierover van gedachten wisselen met mensen die een IT-achtergrond hebben.

  5. Hang In Control Tips en Tricks

   Vanaf versie 20.1 heeft IDS7 een compleet nieuwe look gekregen als ook weer een set aan nieuwe functionaliteiten, zoals sterke verbeteringen op gebied van Display Protocollen. Tijdens deze breakoutsessie zullen Francette, Geeske en Moniek actuele praktijkvoorbeelden behandelen en laten zij, aan de hand van de ‘latest & greatest’ IDS7 versie, zien hoe daarover in control te komen. Het belooft een interactieve sessie te worden vol Q&A, waarbij alle deelnemers mogelijkheid hebben om aanvullingen te doen en mee te denken in oplossingsrichtingen van de cases.

  6. Mammografie screening 2020

   In 2019 gaat het bevolkingsonderzoek borstkanker werken met de nieuwe omgeving van Topicus (ScreenIT) en Sectra. Onderdeel van het programma zijn nauwe integratie met interne en externe systemen en een nieuw platform voor uitwisseling met de ziekenhuizen. Hoe blijven de screeningsorganisatie en de ziekenhuizen “in control” van de data? Paul Hoogland en Bram Wijngaarden leggen uit wat er in het programma BK2020 staat te gebeuren.

  7. Het Beelden-EPD als logische volgende stap

   Voor een integrale beschikbaarheid van het patiëntendossier hebben de meeste ziekenhuizen de afgelopen jaren een nieuw EPD geïmplementeerd. Met de medische beelden zijn we nog niet zo ver. Beelden moeten vaak op verschillende plaatsen worden opgehaald, geven geen integraal overzicht en het uitwisselen met andere zorgverleners blijft lastig. Reden te meer om te werken aan het Beelden-EPD om uw beeldmanagement op orde te brengen. Natuurlijk geïntegreerd met het bestaande EPD. Geen eenvoudige klus met diverse stakeholders, veel losstaande beeldsystemen en complexe processen. Wat is nu dat Beelden-EPD en hoe pakt u dat aan? Met ruime ervaring op het gebied van EPD implementaties en beeldmanagement schetst D&A een succesvolle aanpak.

  8. Beheer In Control

   Dat Sectra Monitoring dé tool is om uw PACS/RIS-systeem mee te monitoren dat wist u natuurlijk allang. Maar hoe kunt u alles halen uit SMT wat er in zit? Wat is er nu al allemaal mogelijk? En hoe gaat deze tool zich ontwikkelen in de toekomst? Erik en Jeremy laten u graag alle ins & outs van SMT zien.

  9. De Image Exchange Portal (IEP) voor veilige uitwisseling van medische beelden

   Gebruikt uw ziekenhuis nog CD’s en DVD’s voor het delen van onderzoeken met ziekenhuizen en patiënten? Door de AVG-wetgeving zijn patiëntengegevens nog beter beschermd en zijn CD’s en DVD’s “not done”. Hoe kan het wel? Tijdens de breakoutsessie over de Image Exchange Portal vertellen Dave en Rutger meer over deze gebruikersvriendelijke en veilige oplossing om beelden en patiëntinformatie te delen met belanghebbende ziekenhuizen en patiënten. Ook krijgt u door middel van opdrachten de gelegenheid zelf te ervaren hoe eenvoudig de portal werkt.

  10. Avontuurlijke breakoutsessie

   Kiest u voor een avontuurlijke breakoutsessie, dan kunt u kiezen uit één van de volgende drie opties:

   10 A. Helikoptervlucht

   Maak een 7 minuten durende rondvlucht met een helikopter over de omgeving van Soesterberg*.

   *sessie is onder voorbehoud van aangevraagde vergunning. Mocht de helikoptervlucht niet doorgaan is het mogelijk om te kiezen voor een andere breakoutsessie. 

   10 B. Legertankrijden

   Maak een rondrit in een legertank die bestuurd wordt door een ervaren chauffeur over een speciaal aangelegd parcours. 

   10 C. De Image Exchange Portal (IEP) voor veilige uitwisseling van medische beelden

   U kunt zelf uw tijd invullen wat u de gelegenheid geeft het museum en het museumterrein te verkennen.

Contactgegevens

Heeft u vragen over de Sectra Klantendag dan kunt u contact opnemen met Elise Prosman:
elise.prosman@sectra.com of: 036 540 1970.

Adres Militair Museum:

Verlengde Paltzerweg 1
3768 MX Soest
085 003 6000 / info@nmm.nl

Hotel:

Wilt u voor of na de Sectra Klantendag een hotelkamer boeken in de buurt van de evenementelocatie? Wij kunnen u daarbij helpen. Stuur een mail naar elise.prosman@sectra.com.